Skip Navigation
מעודכן
מאי 10, 2017

אחד היתרונות של הרצת אתר רב-לשוני הוא להופיע גבוה בתוצאות החיפוש של Google בשפות שונות. התהליך קידום האתר שלך למעלה מכונה SEO וכשהוא מתבצע באתר רב-לשוני, אנו מכנים אותו 'SEO רב-לשוני'.

רק כדי להבהיר מספר דברים לפני שנתחיל. אין כאן קסמים, טריקים וקיצורי דרך. אנחנו לא יכולים לשלם כדי לעלות למעלה ואין קיצורי דרך. אנחנו יכולים לפעול בהתאם לנהלים מומלצים ולהשתמש בכלים טובים על-מנת להשיג את יעדינו, לגרום למבקרים מכל העולם להגיע לאתר שלנו ולקנות את המוצרים שלנו.

במדריך זה נסקור את המטרות, הכלים והנהלים המומלצים עבור SEO רב-לשוני.

יסודות SEO – כיצד זה עובד ולמה עלינו לצפות

דמיין לרגע שאתה Google הכל יכולה. יש לך מיליארדי אנשים שמחפשים דברים שונים 24 שעות ביממה. עליך לבחור 10 אתרים מכל האינטרנט ולהראות להם אותם בדף הראשון של כל חיפוש.

ישנם מאות מיליוני דפי אינטרנט שמתוכם עליך לבחור רק 10 פריטים ועליך לעשות זאת בשבריר שנייה.

כשחושבים על זה ככה, אנו מבינים שהכל אוטומטי ואין עם מי לדבר. אי אפשר לשלם כדי שהאתר שלנו יופיע גבוה יותר. לכן כל SEO או כלי פיתוח אינטרנט שמבטיח לך את המקום הראשון בתוצאות החיפוש של Google מוכר לך אוויר במקרה הטוב.

אז חזרה ל-Google. אם היית Google, איך היית יודע איזה 10 דפים להראות עבור תוצאת חיפוש? התשובה פשוטה להפליא וגם מסבירה מה עלינו לעשות בעבודת ה-SEO שלנו.

  • לחפש דפים שמדברים על נושא החיפוש – כמובן, על הדף להתמקד בנושא החיפוש. אם אנחנו מחפשים 'מזון לחתולים', דף טוב יכלול שפע של מידע על 'מזון לחתולים'. אם הוא מדבר על 'מזון לחיות מחמד' ומזכיר בקצרה 'מזון לחתולים', הדף יהיה הרבה פחות מעניין עבור Google מאשר דף המדבר במפורש על 'מזון לחתולים'.
  • חפש דפים השייכים לאתרים המדברים על הנושא – אם יש לך דף המדבר על 'מזון לחתולים' אבל הוא חלק מאתר המדבר על 'חלפים לרכב', Google תניח שאינך מומחה עולמי בתחום של מזון לחתולים. אולם, אם הדף שייך לאתר שמדבר על מזון לחיות מחמד ומזכיר מזון לחתולים בתריסר מקומות אחרים, המקשרים לדף על 'מזון לחתולים', Google תדע שאתר זה עשוי להיות רלוונטי לחיפושי 'מזון לחתולים'.
  • חפש דפים שאתרים אחרים תופסים כמקורות מוסמכים – זה החלק המסובך במשחק הזה אבל עם הזמן הוא יבוא בטבעיות. Google לא יכולה לראיין מיליארד אנשים ולשאול אותם לדעתם על מיליוני אתרים. אבל היא יכול 'לראיין' אתרי אינטרנט אחרים ולראות לאיזה אתרים הם מפנים. כש-Google רואה קישור מאתר אחד לשני, היא מתייחסת אליו כאל הצבעת אמון. היא מניחה שהשמת קישור מעידה על כך שאתה ממליץ לאנשים לקרוא מידע איכותי באתר אחר. כמובן שרבים מנסים לנצל זאת על-די קניית קישורים או יצירת תוכן מטעה באתרים אחרים, אבל האלגוריתמים של Google די חכמים ולא ניתן להוליכם שולל בקלות.

אז, אם זה מה ש-Google עושה כדי למצוא את 10 העמודים הטובים ביותר שהיא מציגה כתוצאות חיפוש, מה עלינו לעשות כדי להיות אחד מדפים אלה?

  • לייצר תוכן באיכות גבוהה.
  • להישאר ממוקדים. ככל שצר יותר, טוב יותר.
  • לקדם את התוכן שלנו לאחרים כדי שהם ידעו עליו ויעשו אליו קישורים אם הם באמת מעריכים אותו.

זה פשוט, נכון?

כיצד להסביר את התוכן שלך ל-Google

עכשיו כשאנחנו יודעים מה עלינו לעשות, בואו נדבר על איך עושים את זה. בואו נסכים שאנחנו כותבים תוכן מעולה. כשאנחנו מדברים על SEO המטרה שלנו היא לוודא שגם Google מבינים זאת.

כש-Google קוראת את האתר, זה נראה קצת אחרת ממה שאנחנו רואים בדפדפן.

ל-Google לא אכפת מעיצובים מפוארים, גופנים, צבעים, אנימציה ותמונות. כש-Google קוראת את האתר שלך, היא ראה את התוכן ואת ה-HTML המקיף את הטקסט.

הנה דף הבית שלנו כפי שהוא נראה דפדפן:

דף הבית WPML.org כפי שמופיע בדפדפן

WPML.org homepage – as seen in a browser

והנה אותו דף כפי ש-Google רואה אותו:

דף הבית WPML.org כפי ש-Google רואה אותו

WPML.org homepage without styling

Google אינה מתרשמת מהרקע האפור או מההדרגתיות היפה שעמלנו עליה רבות. מה ש-Google כן רואה הוא האופן שבו אנו משתמשים בתגי HTML כדי להדגיש חלקים חשובים של הדף.

האם אתה קורא עיתונים? תאר לעצמך שאתה מרפרף בעיתון גדול של סוף השבוע ומחפש דברים מעניינים. הנה מה שאני עושה:

  • מדפדף בין הדפים וקורא את הכותרות
  • כשאתה מוצא כותרת מעניינת, אתה מקדיש מספר שניות לקריאת כותרת המשנה.
  • אם כותרת המשנה גם מעניינת (מצאת את מה שאתה מחפש), אתה תקרא את כל התוכן.

Google מניחה שאנחנו עושים את אותו הדבר כשאנו קוראים דפי אינטרנט. החלק החשוב ביותר של כל דף אינטרנט הוא כותרת המסמך (התג <title>). אחרי זה יש את הכותרות, החל מהכותרת <h1> ובסדר חשיבות יורד H2, H3 וכן הלאה.

לכן תמיד יש להשתמש בטקסטים תיאוריים וקצרים בתוך התג <title> של כל דף. לעולם אל תתעלם מכך. לעולם אל תשאיר תגים כותרת מסמך ריקים או כותרות חסרות משמעות. לעולם אל תשאיר את אותו שם אתר בכל תגי כותרת המסמך.

בדף שלנו לדוגמה 'מזון לחתולים', תג כותרת מסמך טוב יהיה <title>מזון לחתולים</title>. כמובן שזו כותרת רחבה מאוד והסיכוי להופיע ב-10 התוצאות הראשונות יהיה קלוש. אם אתה מספק מזון אורגני לחתולים בסן אנטוניו, יש לך סיכוי הרבה יותר טוב להופיע ב-10 הראשונים, או אפילו במקום הראשון, אם תג הכותרת המסמך של הדף יהיה <title>מזון אורגני לחתולים בסן אנטוניו</title>. עכשיו אתה מתחרה רק עם אחרים שמוכרים בנישה צרה מאוד, במקום בכל אחד בעולם שיש לו מה לומר על מזון לחתולים. נשמע הגיוני?

אחרי שכתבת תגי כותרת מסמך טובים ותגי כותרות טובים, ניתן לעבור לתוכן. אם אתה לא בטוח כיצד לעשות זאת, חשוב על עצמך כמבקר המחפש משהו. אל תחשוב על מה אתה רוצה לומר אלא על מה הוא ירצה ללמוד. כתוב עבורו וענה על השאלות שיש סיכוי גבוה שהוא יתעניין בהם.

כלי SEO עבור WordPress

כשאתה משתמש ב-WordPress לבניית האתר, חלק גדול מעבודת ה-SEO כבר נעשית עבורך. WordPress מייצרת HTML בסיסי, ש-Google מבינה בקלות. ערכות עיצוב רבות מגיעות עם שדות עבור SEO. אם ערכת העיצוב לא כוללת אותן, תמיד תוכל להשתמש בתוסף שיוסיף את הפרטים לדפים שלך.

כמו במיטובים רבים אחרים, תקבל את היתרונות הגדולים ביותר מביצוע הדברים הפשוטים ביותר. כמובן שיש עוד פעולות רבות שניתן לעשות לשיפור ביצועים, אבל בשביל ההתחלה תגלה שהוספת פרטי SEO בסיסיים תביא את הקפיצה הגדולה ביותר בתוצאות.

אנו ממליצים על שימוש בתוסף SEO בשם WordPress SEO מאת Yoast. הוא פשוט להבנה ולשימוש, עושה את העבודה ועובד מעולה עם WPML עבור אתרים רב-לשוניים. הוא מאפשר גישה קלה לתכונות הבסיסיות וגם כולל כלים מורכבים יותר לעת הצורך.

כדי ללמוד כיצד לתרגם את כל מה שהתוסף WordPress SEO יוצר, מומלץ לקרוא את המדריך שימוש ב-WordPress SEO עם WPML.

תיבת ה-SEO שהתוסף WordPress SEO מוסיף לעריכת התוכן

The SEO box that WordPress SEO plugin adds to content editing

התיבה WordPress SEO מתחילה עם תצוגה מקדימה של האופן שבו הדף שלך ייראה בתוצאות החיפוש של Google אם הוא יוצג שם. התוסף לא יכול להבטיח שהתוכן שלך יופיע ב-Google, אבל הוא יכול לעזור לך להשיג זאת בעצמך.

החלק הבא הוא מילת מפתח למיקוד. כאן תוכל לבדוק עם מילות המפתח שהגדרת מופיעות בחלקים חשובים של הדף. אם התשובה היא 'כן' עבור הכל, אז מצבך מעולה. אחרת, תדע היכן עליך לבצע עריכה.

עכשיו מגיעים החלקים שנמצאים בשליטתך, לכן נרחיב עליהם יותר.

SEO Title הוא ללא ספק הטקסט החשוב ביותר בדף לצורכי SEO. זו כותרת הדף כפי שמבקרים ומנועי חיפוש רואים אותה. כבר דיברנו קודם לכן על תגי כותרת דף טובים. התוסף WordPress SEO מאפשר לך שליטה על כותרות הדפים על-ידי הזנתם לתיבה עבור כל דף.

Meta Description הוא מה שאתה מציע שמנועי החיפוש יציגו כסיכום הדף, בתוצאות החיפוש. קח בחשבון שזו רק הצעה. ברוב המקרים, Google תקבל את הצעתך ותציג משפט זה אם Google סבורה שזה קרוב לתוכן הדף. אם הדף שלך הוא על כוסות פלסטיק לקפה וכותרת הדף היא מזון חתולים אורגני, Google לעולם לא תציג אותו. למעשה, Google תתעלם לחלוטין מהדף או האתר ותתייחס אליך כאל שולח ספאם.

מטה-תיאור טוב יספק סיכום קצר וברור של תוכן הדף.

כיצד להחיל SEO טוב לאתרים רב-לשוניים

לסיום, נגיע לדברים הטובים ונוכל להסביר על קבלת SEO טוב עבור אתרים רב-לשוניים. נתחיל ממספר עובדות בסיסיות ולאחר מכן נראה מה עליך לעשות:

  • Google צריכה להבין על מה האתר
  • Google צריכה להבין את מבנה האתר
  • Google צריכה להבין על מה כל דף
  • Google רוצה לדעת את השפה של כל דף באתר
  • Google רוצה לדעת מה הוא תרגום של מה

מכיוון ש-WPML שומרת שפות שונות בדפים שונים, קל ל-Google לזהות את השפה. גם אתה תוכל לעזור בכך שתוודא שכל החומר באתר שלך מתורגם. כולל ערכת העיצוב וכל טקסט אחר שהתוסף מייצא.

Google אוהבת לדעת כיצד תרגומים מקושרים זה לזה באתר ו-WPML מספקת מידע זה.

גלול למטה למקור הדף ותראה משהו כמו:


<link rel="alternate" hreflang="es-ES" href="http://wpml.org/es/documentation-2/soporte/" />
<link rel="alternate" hreflang="de-DE" href="http://wpml.org/de/documentation-3/support-2/" />
<link rel="alternate" hreflang="fr-FR" href="http://wpml.org/fr/documentation-6/informations-pour-les-developpeurs/" />
<link rel="alternate" hreflang="pt-BR" href="http://wpml.org/pt-br/documentacao/informacoes-para-desenvolvedores/" />

אלה קישורי hreflang ש-WPML מפיקה (ראה הסבר מלא על תגי hreflang עבור אתרים רב-לשוניים). לתוכן שלך יש הרבה קישורים לדפים שונים ולאתרים אחרים. רשימה זו אומרת ל-Google איזה תרגומים קיימים עבור דף כלשהו. באמצעות רשימה זו, Google יכולה להבחין בין קישורים 'רגילים' לתוכן אחר לבין קישורים לתרגומים.

אם היית Google, היית שמח לקבל מידע זה. עכשיו אתה יודע מה תרגום של מה. כאשר WPML מייצאת מידע זה באופן עקבי עבור כל האתר, יש ל-Google תמונה מלאה של מבנה האתר, כולל שפות.

לעת עתה, Google לא צריכה לנחש דבר. היא יודעת באיזו שפות כתוב כל דף וכיצד התרגומים מתחברים זה לזה. Google יכולה להבין במהירות שהיא מסתכלת על אתר אחד עם תוכן מתורגם למספר שפות.

הימנע בכל מחיר – לעולם אל תשתמש בתרגום מכונה בתוכן שלך

Google מציעה תרגום מכונה חינם. לעיתים קרובות זה כלי מדהים להבנת טקסט בשפות אחרות. הדבר היחיד שלעולם אסור לך לעשות הוא לפרסם אותו כתוכן שלך באתרים שלך.

מדוע? כי זה מבלבל את Google ופוגע באלגוריתם שלהם. תנו לי להסביר.

Google מכינה אינדקסים של מיליארדי דפי אינטרנט על-מנת לאסוף את הידע שלה. חלק מהידע הוא כיצד לתרגם טקסטים. אחד הדברים ש-Google אוהבת במיוחד הוא אתרים רב-לשוניים, שתורגמו על-ידי אנשים אמיתיים (רצוי מתרגמים מקצועיים). באמצעות אתרים רב-לשוניים אלה, Google יוצרת מילון ענקי לצורכי תרגום.

היא מסתכלת באותו תוכן בשפות שונות, שוברת אותו לפסקאות ולמשפטים, מתאימה ביניהם ומשתמשת במידע זה כחומר עיון למנוע מכונת התרגום שלה.

המשמעות היא שיש למה שאתה מתרגם בעצמך השפעה קטנה על מה אחרים יקבלו כשהם משתמשים בתרגום מכונה. למעשה, כשאנו מתרגמים, אנו תורמים מעט ידע למאגר הגדול של 'התרגום הנכון'.

אז מה קורה כשאתה מכניס לשם תרגום מכונה? אתה פוגע במאגר וגורם להתמוטטות המערכת. זה בכל מקרה מה שהיה קורה לו Google אפשרה זאת.

Google לא יכולה להשתמש בתרגום המכונה שלה כסימוכין ל'תרגום נכון'. לשם כך היא זקוקה לתרגום אנושי. לכן, כשאתה לוקח תרגום מכונה מ-Google ומציג אותו כתוכן שלך, התוצא המיידית היא ש-Google זורקת החוצה את התוכן הזה מאינדקס החיפוש. אם תעשה זאת רק במקומות בודדים אז רק הדפים האלה לא יילקחו בחשבון. אם Google תראה זאת בכל האתר, כל האתר לא יילקח בחשבון. לאחר מכן, הסיכוי שלך להתווסף לאינדקס קלוש ביותר.

צוות ה-SEO של Google הסביר תהליך זה ואת ההיגיון שמאחוריו בהזדמנויות שונות. אם אתה אמיץ במיוחד ורוצה הוכחות, אתה מוזמן לנסות בעצמך 🙂

שים לב שזה לגיטימי לחלוטין להציע תרגום מכונה באתרים שלך. הדרך לעשות זאת היא באמצעות וידג'ט תרגום של Google. כך התוכן שלך מועבר דרך מערכת התרגום של Google, אבל לא אומרת ל-Google שזה התרגום שלך. זה לגיטימי ו-Google אף מעודדת זאת. אם אין לך צורך או משאבים לבנות אתרים רב-לשוניים אמיתיים, ניתן להציע תרגום מכונה בחינם שמבוצע ישירות על-ידי Google. רק אל תאחסן אותו במסד הנתונים שלך ותציע אותו כתוכן שלך.

רשימת בדיקה עבור SEO רב-לשוני טוב

עכשיו כשאנחנו מבינים טוב יותר מה המשמעות של SEO וכיצד הוא מתקשר לאתרים רב-לשוניים, הבה נעשה חזרה ונרשום מה יש לעשות כדי לקבל SEO טוב עבור האתרים שלך.

  1. כתוב תוכן ממוקד
  2. הסבר ל-Google מה המשמעות של הדפים השונים על-ידי הגדרת כותרות דף טובות, שימוש בכותרות טובות ובמטה-תיאורים טובים.
  3. תרגם דפים באופן מדויק בעצמך או באמצעות מתרגמים אמיתיים.
  4. זכור לתרגם את מאפייני ה-SEO